flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги суб’єктів декларування суду ( суддів, державних службовців, присяжних)!

29 лютого 2024, 14:56

До 31 березня 2024 року триває кампанія декларування за 2023 звітний період.

НАЗК наголошує, що обов’язок подавати щорічну декларацію за 2023 рік виникає, зокрема,  в декларантів, які: 

  • хоча би 1 день в період з 1 січня до 31 березня 2024 року виконують діяльність, яка передбачає обов’язок подання декларації, або перебувають на посаді, яка зумовлює здійснення такої діяльності (щорічна декларація (продовжується діяльність)). Для цього у розділі І «Вид декларації та звітний період» декларації слід обрати позначку «я продовжую виконувати функції держави або органу місцевого самоврядування»;
  • в 2023 році припинили здійснювати діяльність, яка передбачає обов’язок подання декларації, або перебування на посаді, яка зумовлює здійснення такої діяльності (щорічна декларація (після звільнення)). Для цього у розділі І «Вид декларації та звітний період» декларації слід обрати позначку «я припинив(ла) виконувати функції держави або органу місцевого самоврядування (після звільнення)».
  • ! До 31 березня 2024 року також повинні подати декларації за 2021, 2022 звітні періоди (якщо такі декларації не було подано раніше) суб’єкти декларування з числа військовослужбовців, на яких не поширюється відтермінування обов’язку подання декларації (топпосадовці, члени ВЛК, ЛЛК, працівники ТЦК та СП, закупівельники).

Якщо після подачі декларації виявлені помилки, є можливість їх виправити. Цим правом можливо скористатись лише один раз впродовж 30 днів після подачі декларації.

        Джерело : НАЗК