flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З 3 листопада в "Дія" можна зручно сплатити штраф по адміністративному правопорушенню

06 листопада 2023, 13:44

За дорученням Вищої ради правосуддя Державна судова адміністрація України спільно з Міністерством цифрової трансформації України відповідно до Порядку електронної інформаційної взаємодії впроваджує для мобільного додатку Єдиного державного вебпорталу електронних послуг ("Дія") черговий сервіс – сплата штрафів за адміністративні правопорушення.

До мобільному застосунку "Дія" автоматично будуть надходити судові рішення, винесені у справах про адміністративні правопорушення.

Цей сервіс дозволяє оперативно сплачувати штраф в режимі онлайн на підставі винесених судами постанов у справах про адміністративні правопорушення.

Щоб сплатити штраф, вам потрібно: Авторизуватися в застосунку Дія. Вибрати "Послуги" > "Штрафи" > "Судові штрафи." Обрати потрібний штраф. Здійснити сплату за допомогою Google Pay або Apple Pay.

Загалом згаданий сервіс є додатковим способом сплати штрафу, дозволяє економити час і ресурси учасників судових справ та виключає необхідність їх особистого візиту до суду та банківських установ з метою отримання цього рішення та сплати штрафу.
Сервіс розроблено командами Державним підприємствами "Інформаційні судові системи", "Центр судових сервісів" "ДІЯ".

Джерело: Пресслужба ДСА України